Bloemenboter

Een bloemenboter met

eetbare bloemen

Dit is een heel makkelijk recept met eetbare bloemen, boter en zout. In zijn geheel geven de bloemen al een wauw effect!

Er zijn heel veel soorten eetbare bloemen. In dit recept gebruikte ik bieslook, munt en viooltjes.

Maar er zijn nog veel meer eetbare bloemen die je kunt gebruiken, zoals vlierbloesem, pinksterbloem, hondsdraf, korenbloem, madeliefjes, goudsbloem, dovenetel, mosterdbloem, bloemen van wilde rozen of Oost-Indische kers. Veel van deze bloemen kun je gewoon plukken in de natuur!

Kijk hier voor vele andere soorten eetbare bloemen.

De meeste bloemen hebben geen sterke uitgesproken smaak als je ze eet. Daarom kun je je bloemenboter extra smaak geven met knoflook, zout, honing, citroensap of (bloemen van) verse kruiden. Als je gezouten roomboter gebruikt, kun je het zout natuurlijk weglaten.

Wat heb je nodig?

– Een handvol eetbare bloemen naar keuze.

– 125gr roomboter

– Zeezout

– Eventueel kruiden of citroensap of honing als extra smaakmaker

Bereiding

1 Breng de roomboter op kamertemperatuur.

2 Verwijder de blaadjes van de bloemen. Het is beter om de bloemen niet te wassen, zodat alle smaak behouden blijft. Je kunt ze wel uitkloppen om eventuele beestjes te verwijderen.

3 Meng alle ingrediënten goed door elkaar.

4 Je kunt de boter op een stuk aluminiumfolie of plasticfolie leggen en in rolvorm kneden, zodat je straks gemakkelijk een plak kunt afsnijden, of je stopt het direct in een (doorzichtig) potje.

5 Zet de boter in de koelkast om hard te worden. Serveer met vers stokbrood of op een toastje.

  • Dit is een heel makkelijk recept met eetbare bloemen, boter en zout. In zijn geheel geven de bloemen al een wauw effect!...

  • Een erg rustige maand voor de groentetuinhobbyist. ...

  • De weersomstandigheden kunnen iets beter zijn dan in januari.....

  • Fleur uw gerecht op met deze prachtige eetbare bloemen!...

  • Dit is een heel makkelijk recept met eetbare bloemen, boter en zout. In zijn geheel geven de bloemen al een wauw effect!...

  • Wanneer gebruik je welke soort, hoe schil je de pompoen het beste en wat doe je met de pitten?...

In de keuken

Leuk hoor al die groente en fruit vanuit de moestuin maar wat kunnen we er nu allemaal mee?!

Aan tafel

Niets is leuker en gezelliger dan een mooi aangeklede tafel gevuld met allemaal lekkere gerechten!