Retourneren

Retourneren

Het retour te verzenden product dient tezamen met het retourformulier te worden opgestuurd naar:
Kweepeer Vreeland
Breedstraat 13
3633 AX Vreeland.
Vermeld duidelijk uw gegevens, zodat er contact kan worden opgenomen bij eventuele vragen.
U heeft recht op retour van uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst. Na annulering heeft u nogmaals 14 dagen om het product retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag gecrediteerd.

Retourneerkosten

Enkel de kosten voor retour van huis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa €6,95 per pakket binnen Nederland. Indien je gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan Kweepeer geretourneerd worden. 
Om gebruik te maken van dit recht kun je contact met ons opnemen via info@kweepeer-vreeland.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 30 dagen na aanmelding van de retour terugstorten, mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.
Zie retourformulier met vermelding van uitzonderingen op het herroepen van sommige producten.

Klachten

We raden aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar Kweepeer. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur.
Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie.
Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr . Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is, dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.