5 Zelfgemaakte Dressings
Deze dressings zijn super makkelijk om zelf te maken. En nog gezonder ook dan al die potjes uit de supermarkt!


Ingrediënten Citroen- basilicum dressing:
- 1/4 kopje vers citroensap
- 1/2 kopje olijfolie
- 2 eetlepels gehakte verse basilicum
- 1 teentje gehakte knoflook
- Zout en peper naar smaak

Ingrediënten Avocado- Citroen dressing:
- 1 rijpe avocado
- 1/4 kopje verse gehakte koriander
- 2 eetlepels citroensap
- 1 teentje gehakte knoflook
- 1/4 kopje olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Ingrediënten Gember- Soja dressing:
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1 theelepel vers geraspte gember
- 1 theelepel honing
- 1/4 kop sesamolie.
- Zout en peper naar smaak

Ingrediënten Honing-Mosterd dressing:
- 2 eetlepels Dijon-mosterd
- 2 eetlepels honing
- 1/4 kopje witte wijnazijn
- 1/2 kopje olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Ingrediënten Munt- Yoghurt dressing:
- 1 kopje natuurlijke yoghurt
- 2 eetlepels verse munt
- 2 eetlepels citroensap
- 1 teentje gehakte knoflook
- Zout en peper naar smaak

Instructies:
- Meng in een kleine container alle ingrediënten van de geselecteerde dressing tot ze goed gemengd zijn.
- Proef en pas de smaak aan naar jouw voorkeur. Voeg indien nodig meer zout, peper of citroen toe.
- Zet de dressing minimaal 30 minuten in de koelkast voordat je hem serveert, zodat de smaken goed kunnen mengen.
- Serveer over je favoriete salades en geniet van deze heerlijke zelfgemaakte dressings.
- Begeleid uw maaltijden met deze zelfgemaakte dressings en verwen uw smaakpapillen met hun frisheid en unieke smaak!
