Drogen



Door het vocht te onttrekken krijgen enzymen, bacteriën, gisten en schimmels niet de kans om zich verder te ontwikkelen. Groenten en fruit krijgen hier vaak een intensere smaak van.

Ook kruiden zijn een favoriet product om te drogen. Beste methode is door een klein bosje samen te binden en op z’n kop te hangen in een droge ruimte. Zodra ze volledig droog zijn kun je het in een afgesloten potje bewaren.

Niet alle kruiden zijn even geschikt om te drogen. Welke goed kunnen zijn onder meer munt, lavendel, oregano, laurier, tijm, salie, dragon en kamille. Kruiden die minder goed drogen, zijn bijv. peterselie, koriander, dille en basilicum. Maar deze kun je in de vriezer bewaren in een zakje of in ijsblokjesvorm met wat olijfolie. Makkelijk te ontdooien en te gebruiken tijdens het koken.

Maar hoe leuk is het om je eigen theemix te maken! Of heb je wel eens een simpel sinaasappelschijfje in je thee geprobeerd? Ook lekker en oh zo makkelijk.

Oogst bewaren:

Alle overige berichten:

In de keuken

Leuk hoor al die groente en fruit vanuit de moestuin maar wat kunnen we er nu allemaal mee?!

Aan tafel

Niets is leuker en gezelliger dan een mooi aangeklede tafel gevuld met allemaal lekkere gerechten!