Peterselie



Latijnse naam: Petroselinum crispum

Familie: Apiaceae (Schermbloemenfamilie)

Gebruik in de keuken: 

De snijpeterselie wordt meer gebruikt als specerij en de gekrulde blaadjes van krulpeterselie zijn populair als garnering. Ook wordt het aanbevolen als ademverfrisser en is het een grote bron van vit A&C en ijzer. Veelal in groene sauzen verwerkt en veel verwerkt in kruidenboter, soepen, eiergerechten en groentegerechten, vlees en vis.

In de Moestuin: 

Peterselie is een probleemloze plant, heeft veel water nodig en liefst elk jaar een andere standplaats in de tuin. Hij doet het ook goed in een pot.

Smaak:

Snijpeterselie heeft de meeste smaak van de twee. Een beetje peperachtig en fris.

Soorten:

Platte peterselie (ook wel snijpeterselie genoemd) en krulpeterselie.

Uiterlijk:

Peterselie is een diepgewortelde tweejarige plant en kan 40cm hoog worden.
Van oorsprong komt peterselie uit Zuidoost-Europa of West-Azie en gecultiveerd en ingeburgerd in alle andere streken.

Alle overige berichten: