Peterselie
Latijnse naam: Petroselinum crispum
Familie: Apiaceae (Schermbloemenfamilie)
Gebruik in de keuken:
De snijpeterselie wordt meer gebruikt als specerij en de gekrulde blaadjes van krulpeterselie zijn populair als garnering. Ook wordt het aanbevolen als ademverfrisser en is het een grote bron van vit A&C en ijzer. Veelal in groene sauzen verwerkt en veel verwerkt in kruidenboter, soepen, eiergerechten en groentegerechten, vlees en vis.
In de Moestuin:
Peterselie is een probleemloze plant, heeft veel water nodig en liefst elk jaar een andere standplaats in de tuin. Hij doet het ook goed in een pot.



Smaak:
Snijpeterselie heeft de meeste smaak van de twee. Een beetje peperachtig en fris.
Soorten:
Platte peterselie (ook wel snijpeterselie genoemd) en krulpeterselie.


Uiterlijk:
Peterselie is een diepgewortelde tweejarige plant en kan 40cm hoog worden.
Van oorsprong komt peterselie uit Zuidoost-Europa of West-Azie en gecultiveerd en ingeburgerd in alle andere streken.
