Koriander



Latijnse naam: Coriandrum sativum

Familie: Apiaceae (Schermbloemenfamilie)

Gebruik in de keuken: 

Koriander wordt veel gebruikt voor het kruiden van peperkoek, speculaas en kerstbaksel. Maar in de Aziatische en Latijns-Amerikaanse keuken voor diverse gerechten als salades, in cominatoe met vlees of vis of ei. Als garnering of in curry’s.

In de Moestuin: 

Deze eenjarige plant kan van voorjaar tot eind zomer gezaaid worden.

Smaak:

Koriander lijkt een beetje op salie samen met manderijntjes. Het zaad en groen smaakt zeer verschillend. de zaden zijn een ingredient voor vele gerechten, zowel zoete als hartige en van het kruidenmengsel garam masala.

Soorten:

Er zijn enkele verschillende rassen zoals de Thuringse Koriander of Jantar-koriander of de Chinese bladkoriander.

Uiterlijk:

Een eenjarige plant met stevige geribbelde stengels en kan wel 70cm hoog worden. De bladeren zijn veelal 3voudig geveerd. De vruchtjes zijn roodbruin en hard.

Koriander bevordert de eetlust en ondersteunt de spijsvertering.

Van oorsprong komt koriander uit Noord-Afrika en Zuidwest-Azie.

Alle overige berichten: